Ceremonie mogelijkheden

Ceremonies zijn er in alle soorten en smaken. Niet enkel het verschil tussen formeel & informeel, groots of intiem, nee er zijn ook verschillende soorten ceremonies. Zo kan je kiezen voor een officiële trouwceremonie of een ceremoniële bruiloft.

Officiële trouwceremonie

Tijdens deze ceremonie doen we alles ‘volgens het boekje’. Dit betekent dat de ceremonie is voorzien van officiële trouwakte uitgegeven door de gemeente waar jullie trouwen. Na het geven van jullie ja-woord zijn jullie dan ook ‘in den echt’ verbonden.

Ceremoniële bruiloft

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om ceremonieel te trouwen. Soms passen namelijk de trouwwensen nou eenmaal niet binnen de kaders van de gemeente of wil een bruidspaar graag in het buitenland trouwen zonder alle administratieve beslommeringen die daar bij komen kijken.  Jullie willen misschien op een bepaalde datum of dag trouwen die voor jullie een bijzondere betekenis heeft, op een apart tijdstip (bijvoorbeeld ’s avonds) of op een locatie die niet is aangewezen als officiële trouwlocatie. 

Als je voor deze optie kiest, trouwen jullie eerst voor de wet in jullie gemeente. Op de dag zelf, of enkele dagen van tevoren. Dit is vaak een kort formeel moment op het gemeentehuis met alleen de getuigen en als het kan kosteloos of tegen een aantrekkelijk tarief op een doordeweekse dag.

Vervolgens trouwen jullie ceremonieel op een dag, tijdstip en locatie naar keuze en vieren jullie de liefde samen met jullie dierbaren. Alle bruidsparen die op deze manier trouwen geven aan dat het wel “echt” voelt op het moment dat ze, omringd door hun dierbaren,  elkaar het ja-woord geven en samen met de getuigen en de eigen gekozen BABS de akte tekenen. Als jullie BABS zal ik natuurlijk zorgen voor de trouwakte. Deze trouwakte is dan misschien niet officieel maar lijkt wel precies op een echte akte. 

Menu