De voorbereidingen

Een klik is het aller belangrijkst. Dat jullie je op je gemak voelen bij mij en dat jullie erop vertrouwen dat het officiële gedeelte, het JA woord, in goede handen is. Daarom beginnen we gewoon met een vrijblijvende kennismaking. Dit kan persoonlijk in een face to face gesprek, maar ook telefonisch of via Zoom. Net wat jullie fijn vinden.

Wanneer er een klik is aan beide kanten gaan we kijken hoe we jullie ceremonie onvergetelijk kunnen maken. Zowel voor jullie als voor de gasten. Een uitgebreid Hemd-van-het-lijf gesprek kan dan natuurlijk niet ontbreken. Dit gesprek plannen we ongeveer 3 weken voor De Dag in en duurt 1,5 à 2 uur. Ook ontvang ik vooraf graag de e-mail adressen van de getuigen en ceremoniemeester(s). Hen zal ik benaderen via de mail zodat ik een nog completer beeld van jullie als bruidspaar krijg.

Ook bespreken we de praktische invulling van de trouwdag. Hoe zien jullie de ceremonie? Wil je gebruik maken van muziek en zo ja, wie regelt dat? Hebben jullie speciale wensen zoals bv iemand speciaals die de ringen komt brengen of een stukje zang? Alles kan je met mij bespreken en door mijn achtergrond in de evenementen organisatie kan ik jullie daar ook praktisch in ondersteunen met adviezen mochten jullie dat prettig vinden.

Wanneer ik alle informatie heb verzameld begin ik met schrijven. Ik schrijf voor al mijn bruidsparen een persoonlijke, op maat gemaakte speech. Deze krijgen jullie vooraf niet te lezen maar jullie kunnen erop vertrouwen dat deze zorgvuldig is opgesteld. Door mijn jarenlange ervaring kan ik na ons gesprek een goede inschatting maken van de toon die ik gebruik. De ene keer is dat losser, de andere keer wat formeler, maar altijd met een kwinkslag links en rechts en een fijne dosis humor.

Als er kinderen aanwezig zijn kunnen jullie hen ook betrekken door het laten ondertekenen van een kinderakte. Deze maak ik zelf voor jullie, is niet rechtsgeldig, maar wel ontzettend bijzonder voor de kinderen is mijn ervaring.

Op de dag zelf zorg ik dat ik ruim op tijd aanwezig ben. Dit is fijn voor jullie want dan hoeven jullie je daar niet druk over te maken. En voor mezelf is het ook prettig want dan heb ik de tijd om de faciliteiten te controleren en te checken of alle benodigde documenten aanwezig zijn.

Even praktisch… wat moeten wij regelen?

Als je een BABS inhuurt is het van belang dat je dit doorgeeft aan de gemeente waar jullie gaan trouwen. Ik dien namelijk benoemd te worden voor jullie trouwdag in de betreffende gemeente. Ik ben reeds beëdigt door de Rechtbank van Breda, maar om officieel een huwelijk te mogen sluiten dien ik nog benoemd te worden. Ik lever jullie de officiële papieren aan en jullie hebben het contact met de betreffende gemeente.

Op de dag zelf stuurt deze gemeente een bode met de trouwakte en het trouwboekje. Ik zorg ervoor, samen met de bode, dat deze akte correct wordt ondertekent zodat alles rechtsgeldig is en officieel.

Reacties van bruidsparen

Ik kan jullie van alles vertellen over hoe ik te werk ga, maar ‘mijn’ bruidsparen kunnen dat eigenlijk veel beter aangezien zij het ervaren hebben.

Reactie van Ellen en Roger

27 mei zijn wij getrouwd door Joleen. Bij de kennismaking was  het voor ons al snel duidelijk dat we geen standaard trouwambtenaar wilden vanuit de Gemeente. Maar Joleen: iemand die echt haar best gaat doen om de ceremonie persoonlijk te maken. Dat geeft een gouden randje. En dat is Joleen goed gelukt.
Zij heeft de tijd genomen en onze getuigen, ouders en andere belangrijke personen, te benaderen. Wij hadden ook wat ideeën maar ook twijfels over bepaalde verhoudingen van personen om ons heen, waar Joleen niet beroerd was om in mee te denken en met concrete ‘oplossingen’ te komen.

Joleen is uitgebreid bij ons thuis geweest om aan ons zelf vragen te stellen. Vragen die diepgang gaven, die betekenis gaven en waarom wij bij elkaar zijn. Waarom wij willen trouwen met elkaar. Het was een gezellige avond met een flesje wijn erbij. Want ook al is dit werk voor Joleen, het is haar passie, haar talent, en haar energie gever. En daar neemt ze de tijd en aandacht voor. Dat merk je aan alles. Joleen doet niet even standaard iets: ze verdiept zich in jou, in jullie, om te zorgen dat iedereen tijdens de ceremonie weet, waarom je dit doet. Ze is daardoor heel warm en heel toegankelijk.  Daarnaast was natuurlijk de trouwakte voor onze kinderen ook echt fantastisch. Zij kregen een eigen rol.

Dit heeft ons zoveel meer gegeven dan alleen maar even trouwen. Het maakte de ceremonie ontroerend, persoonlijk en vrolijk. Ik zou niet twijfelen om met Joleen verder te gaan, gewoon doen. Het verrijkt echt jullie dag!

Reactie van Janneke en Mark

Je hebt een erg goede speech gegeven op onze bruiloft. We zijn heel blij dat we voor jou hebben gekozen als BABS om ons in de echte te verbinden. Het kennismakingsgesprek was ontspannen, gezellig en vermakelijk bij ons thuis. Ook het telefonisch en mailcontact vooraf was plezierig en je bent erg attent. Door jouw grondige onderzoek kwamen anekdotes van vrienden en familie naar boven waar wij weer door verrast zijn. Je bent een stapje verder gegaan dan we verwacht hadden. Buiten de indrukwekkende woorden was er ook een gezonde dosis humor aanwezig en zelfs voor een stuk in het Engels draaide je jouw hand niet om (i.v.m. onze Engelse getuige). De kinderakte voor onze petekinderen was ook een super lieve en waardevolle toevoeging aan de ceremonie vóór ons.  We hebben ook begrepen van onze gasten dat je ze heel prettig mee ontvangen hebt op de locatie voordat wij als bruidspaar arriveerden. Heel erg bedankt!

Reactie van Jasper en Kim

‘Wat hebben we een mooie en  bruisende ceremonie gehad! Joleen is een warme en bevlogen vrouw waar vanaf straalt dat ze enorm geniet van haar ‘erebaan’ als ‘BABS’.

In het voorgesprek nam ze uitgebreid de tijd voor ons, het was een heel fijn gesprek waarbij we ons meteen op ons gemak voelden. Hierna heeft ze dit vertaald naar een warm verhaal, voorzien van een fijne dosis humor. Wat was dit leuk om te horen, we straalden van oor tot oor! Onze kids van 9 en 7 jaar betrok ze ook heel leuk in het verhaal, we waren echt met ons viertjes aan het trouwen. Ze mochten ook een heuse, door haar zelf ontworpen, kinderakte tekenen. Op de terugweg zeiden onze kids dat ze vooraf dachten dat de ceremonie een beetje saai zou zijn voor ze, maar nee het was juist heel leuk!

Wij kijken met heel veel plezier terug op onze ceremonie en van onze gasten krijgen we dezelfde fijne reacties terug!

Joleen, veel succes verder en nogmaals hartelijk bedankt! Je bent een topper!

Reactie van Daan en Selma

Via deze weg willen we je nog even heel erg bedanken voor een fantastische dag! We zijn je onwijs dankbaar voor de fijne manier waarop je de ceremonie hebt vorm gegeven. We vonden het prachtig en bijzonder. We hebben ook heel veel complimenten mogen ontvangen van onze gasten over de manier waarop je dat hebt gedaan. Dus nogmaals dankjewel!

Reactie van Stefan en Denise

We zijn heel blij met de manier waarop je onze ceremonie hebt geleid. Perfect voorbereid en een mooie balans tussen emotie, humor en plechtigheid. Ook het contact voor en tijdens de ceremonie was erg prettig. Van meerdere gasten kregen we complimenten over de manier waarop je inspeelde op wat er in het publiek en in de omgeving gebeurde. Nogmaals heel erg bedankt dat je ons een perfecte ceremonie hebt bezorgd!

De Bruisende Babs is aangesloten bij de Vereniging voor Trouwambtenaren. Je kunt lid worden van Matrimonium als je vast benoemd bent in een Nederlandse gemeente en beëdigd bent door een rechtbank, als abs of als babs. Een lidmaatschap is uitsluitend voor (b)absen met een vaste benoeming bij een gemeente.

Menu